F-ACT IN BEWEGING

hét online congres over F-ACT
3 juni 2021

Programma

3 juni 2021, 09:00 - 17:00 uur

Sneakpreviews van sprekers

De dagvoorzitter
Lucretia d’ Fonseca, programmadirecteur duurzame GGZ bij GGZ Noord-Holland en een van de grondleggers van het nieuwe ambulante model specialisten samen in de wijk van GGZ NHN, heet je welkom en leidt je door de dag heen.

Het begon allemaal in de ’90…
Hans Kroon, hoogleraar bij Tilburg University en programmahoofd Zorg en Participatie van het Trimbos-instituut vertelt hoe F-ACT hét model werd voor community mental health in Nederland. Hij beschrijft de beweging vanaf de negentiger jaren tot de situatie van nu met meer dan 300 F-ACT teams. 

Redesigning psychiatry, op naar de toekomst
David van den Berg van Redesigning Psychiatry en hoofd psychose-onderzoek van Parnassia Groep neemt je mee naar de toekomst. Wij zullen dan niet meer spreken over symptomen die bestreden moeten worden maar over PIHIP, probleem instandhoudende patronen. Hoe ziet de wereld eruit in 2030 en hoe kunnen wij leren van de toekomst?

De ggz in het jaar 2250
Mike Boddé, liedjesschrijver, cabaretier en televisiepresentator neemt je mee naar een nog veel verdere toekomst en zingt en vertelt over geestelijke gezondheid in 2250.

World Wide F-ACT
F-ACT heeft zich over de hele wereld verspreid. René Keet, directeur FIT-academy GGZ Noord-Holland-Noord stelt je voor aan organisaties op drie verschillende continenten die het F-ACT model hebben aangepast aan hun eigen context.

Let’s talk about sexuality and intimacy
José de Jager, klinisch psycholoog en onderzoeker bij GGZ Noord-Holland-Noord helpt je op weg om beter in te gaan op vragen rond seksualiteit en intimiteit. Juist op dit domein zijn er immers veel onvervulde zorgbehoeften.

Jeugd F-ACT volop in beweging
Nynke Frieswijk, GZ-psycholoog en onderzoeker F-ACT jeugd Groningen-stad laat zien dat de ontwikkeling van kind- en jeugd F-ACT volop in beweging is.

Community art, live muziek!
Bij community mental health hoort community art. Sven Keet, zanger, dirigent en muziekdocent zorgt voor live muziek en zet jou aan het zingen. Heleen Grandia, klinisch psycholoog in opleiding bij GGZ Noord-Holland-Noord vangt de verhalen in beelden en leert jou ook dit in te zetten.

Herstel als leerproces in Europa, Afrika en de Verenigde Staten
Nanette Waterhout is opleider ervaringsdeskundigheid en senior ervaringsdeskundige bij GGZ Noord-Holland-Noord op grond van haar persoonlijke ervaring met psychische kwetsbaarheid en als mantelzorger.

Zij neemt je mee in de beweging van herstel als een leerproces. Daarnaast zal zij in een workshop bespreken hoe ervaringsdeskundigheid een wereldwijd fenomeen is geworden. Met internationale sprekers: Oda Hoilund uit Noorwegen, Charlene Sunkel uit Zuid-Afrika en Lisa St. Priest uit de VS.

Evolutie van F-ACT
Ardan Miedema, psychiater en directeur bij GGZ Noord-Holland-Noord en René Keet nemen je mee in de beweging van F-ACT naar specialisten samen in de wijk, de nieuwe integrale werkwijze van GGZ Noord-Holland-Noord.

Online met een offline congres beleving

We verwelkomen je in een spectaculaire online congresfaciliteit waar je alles kan doen wat je tot nu toe deed bij een pre-coronacongres. Althans, alles wat wij kunnen bedenken dan. Er zijn zelfs extra verrassingen in onze virtuele congreszalen, loungeruimtes en sanitaire voorzieningen. Lees snel verder!

Je kan plenaire sessies bezoeken, interactieve workshops bijwonen en er is een loungeruimte waar je oude en nieuwe bekenden kunt ontmoeten. Bijpraten is mogelijk in een groep of gezellig één op één. We creëren gedurende de dag ook onverwachte ontmoetingen zodat je netwerk op een verrassende manier wordt uitgebreid. Er zijn verschillende muzikale optredens en je mag rekenen op topsprekers uit binnen- en buitenland. Het dagprogramma en de balans tussen inhoud en ontspanning zijn goed op elkaar afgestemd, laat je verrassen door F-ACT in beweging! Er is bij diverse partijen accreditatie aangevraagd.