Heel Cosis Klust: praktische solidariteit (locatie: Studio 1c)

Het beschikken over zeer beperkte financiële middelenis een bron van stress voor cliënten die zelfstandig wonen of van plan zijn dat te gaan doen.

Cosis vindt dat iedereen recht heeft op een THUIS, waarmee we bedoelen: een huis wat niet alleen basic is ingericht, maar vooral ook: gezellig en passend bij de smaak en voorkeuren van de bewoner.

Met Heel Cosis Klust maken we gebruik van het gegeven, dat een grote groep Nederlanders het zo goed heeft dat veelal goede spullen worden weggedaan. Deze spullen worden ingebracht door de eigen medewerkers maar ook door derden, waaronder particulieren en  meubelketens met restpartijen en interesse in duurzaam ondernemen.

Heel Cosis Klust biedt hulp bij verhuizen, klussen en  inrichten van een nieuwe of bestaande woning. Het klussen (schilderen, behangen, tuin op orde, vloer leggen) wordt uitgevoerd door een werkproject, maar ook door vrijwilligers met speciale talenten uit de medewerkergroep van Cosis of daarbuiten. Op deze manier biedt Cosis voor mensen met een grote afstand tot werken concrete mogelijkheden om werkervaring op te doen. Ook nodigen we uit tot solidariteit; we hebben iets voor elkaar over.

Heel Cosis Klust beschikt over zowel een virtuele (web)winkel voor spullen , maar tevens een aantal loodsen waar de ingebrachte spullen worden ondergebracht. In een virtuele talentenbank kunnen klussen worden gevraagd en aangeboden.

Dit project is ontstaan uit een wild idee, dat vervolgens in een Hackathon is uitgewerkt tot een concreet product.

In deze workshop vertellen we over de manier waarop HCK is ontstaan, en de ervaringen van de eerste 6 maanden.