F-ACT IN BEWEGING

hét online congres over F-ACT
3 juni 2021

Herstel als leerproces

Nanette Waterhout, opleider ervaringsdeskundigheid en senior ervaringsdeskundige bij GGZ Noord-Holland-Noord, neemt je mee in de ontwikkeling van de professionalisering van ervaringsdeskundigheid.

De opleider ervaringsdeskundigheid valt net als alle andere opleiders direct onder de raad van bestuur. Daarmee wordt duidelijk hoe belangrijk ervaringsdeskundigheid wordt gevonden in de organisatie. Ervaringsdeskundigheid wordt veel ingezet, onder andere bij de ontwikkeling en invulling van herstelondersteunende zorg. Denk hierbij aan de herstelondersteunende intake (ook bekend als de HOI), het uitrollen van de herstelvisie, het herstel-/ontwikkelplan en herstelgericht taalgebruik. De herstelacademies van GGZ NHN spelen een belangrijke rol in de uitvoering van de herstelvisie.

Met alleen een eigen ervaring ben je nog geen ervaringsdeskundige. Daarom organiseert GGZ NHN de mogelijkheid om de benodigde ontwikkelstappen te kunnen doorlopen om ervaringsdeskundigheid op professionele wijze vorm te geven. Scholing vindt zowel binnen als buiten de organisatie plaats.